«Ένας πρωτοφανής κυβερνοπόλεμος, χωρίς σύνορα»

(Κυβερνοεπίθεση στην ομάδα Εθελοντισμού PSDM Athens)

Ο Βαγγέλης Νάκης και η ομάδα του, συντελούν την μεγαλύτερη μη κερδοσκοπική ομάδα Influencers. Η εθελονική ομάδα με την επωνυμία “Πίσω στα δικά μας” και την εμπορική επωνυμία PSDM ATHENS δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση την 23η Νοεμβρίου, γεγονός που ζημίωσε και συντάραξε όλη την κοινότητα.

Το πρώτο προφίλ του Influencer Μαριάν Μαξίν, μέλος της ομάδας του PSDM ATHENS, πέφτει. Σε λιγότερο από 24 ώρες εξίντα προφίλ , μελών της ομάδας, είχαν διαγραφεί από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Instagram. Άμεση ήταν η κινητοποίηση καλλιτεχνών και Influencers που προσπάθησαν να αναζητήσουν τις αιτίες της επίθεσης και να συνεισφέρουν στην ανάκτηση των λογαριασμών.

Την 24η Νοεμβρίου ο Βαγγέλης Νάκης, ιδρυτής της ομάδας, σε συνεργασία με τις δημόσιες αρχές κατάφερε να διαπιστώσει, πως δεν πρόκειται για κάποια δυσλειτουργία της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, αλλά για μία κατά συρροή απενεργοποίηση λογαριασμών από κύκλωμα ανηλίκων, που ειδικεύονται στην χρήση κακόβουλου λογισμικού.

Οι τέσσερις, φερόμενοι ως δράστες, ξεσκεπάστηκαν εντός των επόμενων 24 ωρών και αναγκάστηκαν να λογοδοτήσουν ενώπιον των μελών της μη κερδοσκοπικής ομάδας.

Οι δράστες απήυθυναν ευθύνες προκειμένου να απαλλαγούν από τις νόμιμες κυρώσεις,

αφού τους γνωστοποιήθηκε, πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες, Για την ώρα, εξαιτίας των τεσσάρων hacker απενεργοποιήθηκαν συνολικά 1.500 λογαριασμοί και προς το παρόν έχει επανέλθει το 98% των απενεργοποιημένων λογαριασμών. Αυτή τη στιγμή, παραμένουν απενεργοποιημένοι ακόμα 5 λογαριασμοί. 

Τα ψευδώνυμα των τεσσάρων Hacker αποκαλύφθηκαν από τον ιδρυτή και εκπρόσωπο της ομάδας, Βαγγέλη Νάκη, δίνοντας σε όλους το μήνυμα πως καμία ανοχή δεν υπάρχει, απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή εκφοβισμού.

Η ομάδα του “Πίσω στα δικά μας” αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του “Χαμόγελου του Παιδιού” και είχε προσφέρει χειρωνακτική εργασία στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας και της Καρδίτσας, ύστερα από τις φονικές πλημμύρες.

Για περισσότερες πληροφορίες, όσον αφορά στο έργο και την δράση της ομάδας του  «Πίσω στα δικά μας», με τον Βαγγέλη Νάκη:  https://journalize.gr/to-teleutaio-dentro-dyo-chronia-argotera/

https://www.instagram.com/v.nakis98/

Published by

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *