Ανακωχή στο Μπάκιγχαμ – Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είναι προσκεκλημένοι στη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Ένα λεπτομερές σχέδιο βρίσκεται σε εξέλιξη, για να διασφαλιστεί ότι το ζευγάρι δεν θα επισκιάσει τη διαδικασία με οποιονδήποτε τρόπο – Οι «αντάρτες» του Μπάκιγχαμ έχουν λίγες εβδομάδες για να δώσουν την απάντησή τους

Η βρετανική εφημερίδα «Daily Express» αναφέρει, προς έκπληξη πολλών, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είναι τελικά προσκεκλημένοι στη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ τον Μάιο.

Είναι άλλωστε γνωστό, εδώ και κάποιους μήνες ότι οι «αντάρτες» του Μπάκιγχαμ και τα ανάκτορα βρίσκονταν σε συζητήσεις, σε μία προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντάσεις, μετά τη δημοσίευση των απομνημονευμάτων του πρίγκιπα, με τίτλο «Ρεζέρβα», όπου κοινοποιήθηκαν μπροστά στα μάτια δισεκατομμυρίων ανθρώπων τα δεινά της ζωής του Χάρι και της Μέγκαν στα βρετανικά ανάκτορα.

Όπως σημειώνεται στη Daily Express ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, που έφεραν τα πάνω-κάτω στις ζωές της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, θα είναι καλεσμένοι στη στέψη του βασιλιά αυτή την άνοιξη. Ένα λεπτομερές σχέδιο βρίσκεται σε εξέλιξη, για να διασφαλιστεί ότι το ζευγάρι δεν θα επισκιάσει τη διαδικασία με οποιονδήποτε τρόπο. Οι επιφυλάξεις στο παλάτι για το ζεύγος των Σάσεξ, έρχονται λίγο αφότου αποκαλύφθηκαν τα «άπλυτα» και τα…. «πλυμένα» της ζωής του ζευγαριού.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στο δημοσίευμα, πηγή από το παλάτι αποκάλυψε: «Βρίσκονται στη λίστα και ο σχεδιασμός βρίσκεται σε εξέλιξη για να διασφαλίσουμε ότι οι διαδικασίες θα κυλήσουν όσο το δυνατόν πιο ομαλά – χωρίς κανένα δράμα».

Το βιβλίο του Χάρι, με τίτλο «Ρεζέρβα» (Spare) γνωρίζει εκτόξευση πωλήσεων, που ξεπέρασαν το 1,4 εκατομμύριο αντίτυπα κατά την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της αγγλόφωνης έκδοσης. Το βιβλίο κυκλοφόρησε την Τρίτη, τέσσερις μήνες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και τέσσερις μήνες πριν από τη στέψη του Καρόλου Γ. Ως επί το πλείστον αποτελεί σε μεγάλο μέρος του, ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών του Δούκα του Σάσεξ με πρόσωπα της οικογενείας του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μικρότερος γιος του βασιλιά Καρόλου και της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνα δεν αφήνει κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας στο απυρόβλητο, ιδιαίτερα τον αδελφό του, τον οποίο περιγράφει ως «τον μεγαλύτερο εχθρό» του. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος, για τον οποίο ασφαλείς πηγές από το παλάτι επισημαίνουν ότι επιθυμούν να μειώσουν κάθε πιθανότητα πρίγκιπας Χάρι και Ουίλιαμ, να έρθουν αντιμέτωποι πρόσωπο με πρόσωπο.

Οι προσκλήσεις για το Αββαείο του Ουέστμινστερ, που αποτελεί τον τόπο στέψης των βασιλέων του Ηνωμένου Βασιλείου, θα σταλούν τις επόμενες εβδομάδες, μετά την επιβεβαίωση της τελικής λίστας προσκεκλημένων, αναφέρει άνθρωπος από τα βρετανικά ανάκτορα, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη λίστα των 2.000 ατόμων.

Ενώ οι προσκλήσεις ετοιμάζονται να σταλούν αργότερα αυτό τον μήνα, οι Σάσεξ θα έχουν λίγες μόνο εβδομάδες για να αποφασίσουν αν θα παραβρεθούν ή όχι στη στέψη του Καρόλου.

Ο βασιλικός σχολιαστής Afua Hagan επιμένει ότι ο Χάρι θα εμφανιστεί στα ανάκτορα, καθώς θέλει να συμφιλιωθεί με την οικογένειά του: «Η συμμετοχή στη στέψη είναι το πρώτο βήμα στον δρόμο προς τη συμφιλίωση».

Η παρουσία του ζεύγους των Σάσεξ στη στέψη θα γίνει σχολαστικά, λένε οι γνώστες, με τους διοργανωτές να χρησιμοποιούν τα σχέδια για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας, ως πρότυπο, για να διασφαλίσουν ότι δεν θα αποφευχθούν… άβολες συναντήσεις.

Published by

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *